Pogosta vprašanja

Zakaj se moram na spletni strani Centra Rog registrirati?

Šele ko se registriraš, lahko rezerviraš delo v delavnici, udeležbo na tečaju ali workshopu, usposabljanje za različne stroje, mizo v coworking prostoru. Registriraš se lahko kot gost, lahko pa plačaš članarino (15/10 EUR) in vse naše storitve koristiš s super popusti!


Kakšne ugodnosti prinaša članarina Centra Rog?

Članarina, ki se plačuje na letni ravni, prinaša popuste pri tečajih in delavnicah, eno brezplačno usposabljanje za uporabo strojne opreme po tvoji izbiri, ter številne druge ugodnosti (npr. stalni članski popust v naši trgovini, brezplačne otroške delavnice - sobotnice, popust pri počitniškem varstvu, v kavarni in še in še). Brez članstva tudi ne moreš samostojno uporabljati strojev v naših labih, saj lahko samo člani in članice opravijo usposabljanja, ki so pogoj za to.


Ali se lahko udeležim delavnice oziroma tečaja, če nisem plačal_a članarine?

Seveda, na tečaj ali workshop lahko prideš kot gost, vendar je v tem primeru cena višja kot za člane in članice, saj članarina prinaša popust na vsa izobraževanja.


Še nikoli nisem bil_a v podobnem prostoru kot je Center Rog. Kje naj začnem?

Te zanimajo naši labi? Enostavno pridi na enega od terminov odprtih vrat. Takrat si lahko ogledaš vse delavnice, spoznaš mentorje, in se odločiš, v čem se želiš preizkusit. Sicer pa: kavica na terasi, knjižnica, trgovine, prostor za počitek ali delo ... vse to najdeš pri nas.


Ali imate v Centru Rog tudi program za otroke?

Seveda. Ob sobotah potekajo sobotnice, ki so za naše člane brezplačne. Sicer pa imamo program za vrtce in šole, počitniška varstva, otrokom prilagojene tečaje in še kaj!


Kaj so paketi uporabnin? Ali moram za obisk Centra Rog nujno kupiti enega od paketov?

Paket pomeni nakup časa za samostojno delo v vseh labih, kupiš si ga, če te zanima večkrat kaj izdelati sam_a. Na voljo je 5-dnevni, mesečni in letni paket, nakup vsakega ti omogoča v času njegove veljavnosti neomejeno (glede na razpoložljivost in predhodno rezervacijo) koristiti čas v vseh devetih proizvodnih delavnicah - kovinarski, mizarski, steklarski, keramičarski, tekstilni, kulinaričnim zelenem labu ali labu za nakit. Če te bolj zanimajo vodena izobraževanja, kot so tečaji in workshopi ipd., ti ni treba kupiti paketa, ampak le izbrano izobraževanje.


Rad_a bi se udeležila tečaja. Ali moram za to kupiti paket uporabnine?

Ne, paketi so namenjeni samostojnemu delu v labih. Če bi se udeležil_a tečaja, si lahko kupiš točno ta tečaj in nič drugega - no, priporočamo, da ga kupiš kot član_ica Centra Rog, saj bo v tem primeru cenejši, letna članarina pa prinaša še številne druge ugodnosti.


Kaj pomeni usposabljanje?

Usposabljanje je zmeraj vezano na stroje in strojno opremo v labih. Usposabljanje moraš opraviti za samostojno delo v labu. Npr. v fablabu moraš opraviti usposabljanje za laserski rezalnik, če ga želiš samostojno uporabljati. V lesarskem pa za CNC, krožno žago in nekatere druge stroje. V labu za nakit usposabljanje vključuje spoznavanje prav vse opreme. Torej usposabljanje ni nujno vezano le na en stroj, včasih je na delovno postajo, ki združuje več kosov opreme, ali pa kar za celotni lab.


Komu pripada eno brezplačno usposabljanje, kdaj in kako ga je mogoče izkoristiti?

Vsakomur, ki plača letno članarino pripada eno brezplačno usposabljanje za določeno strojno opremo ali delovno postajo, izkoristiš pa ga lahko v času veljavnosti članarine za katerikoli razpisan termin usposabljanja. V booking sistemu na spletni strani enostavno rezerviraš naslednji prosti termin za usposabljanje, ki te zanima, in se oglasiš pri nas. Lahko prideš tudi v Center Rog in vsa plačila ter naročila izvedeš v naši trgovini.


Kaj pomeni odprti termin?

Gre za čas, ki je v posameznem dnevu na voljo za samostojno delo v labu. V našem rezervacijskem sistemu imamo odprte termine, ki so ti na voljo, označene z možnostjo rezervacije, ki jo lahko opraviš za največ 48 ur vnaprej. Za rezervacijo odprtega termina moraš imeti zakupljenega enega izmed uporabniških paketov.


Poskušam rezervirati odprti termin, vendar je že vse zasedeno. Kaj to pomeni?

To pomeni, da so ti termini na ta dan rezervirani že od drugih uporabnikov in ker je lahko v vsakem trenutku v labih le omejeno število ljudi, je omejeno tudi število terminov.


Kje dobim material, ki ga potrebujem za delo?

Najbolje je, da material prineseš s seboj. V kolikor ga imamo v ponudbi in na zalogi, ga lahko kupiš tudi v naših labih ali trgovini. Stalni potrošni material kot je na primer filament za 3D printer bo vedno na voljo za nakup tudi pri nas.


Ali lahko pri vas naročim printanje določenega predmeta s 3D printerjem?

Načeloma naši labi delujejo po principu "naredi si sam_a", a če res ne gre drugače in nismo preveč zasedeni, na povpraševanje lahko prevzamemo tudi naročilo za izdelavo.


Ali moram zaščitno opremo prinesti s seboj ali jo dobim v labu?

Vse potrebno za varno delo dobiš pri nas - nimamo pa nič proti, če si katerega od kosov zaščitne opreme prineseš kar s seboj.