Svetovanje na daljavo in inovativne rešitve v boju proti koronavirusu

Obvestila 10. 8. 2023
Obvestila_svetovanja na daljavo koronavirus_avtor_2020

V času, ko zaradi novega koronavirusa ostajamo doma, nastajajo nove pobude. V RogLabu so sedaj na voljo brezplačni spletni termini za svetovanje na daljavo za vse uporabnike in uporabnice, tudi tiste brez veljavne uporabnine. Nove rešitve z razpisom za inovacije, ki bi lahko pomagale pri zdravljenju, testiranju in spremljanju novega virusa, išče tudi Evropska komisija.

SVETOVANJE NA DALJAVO

Čas, ki ga moramo v trenutnih okoliščinah preživeti doma, lahko dobro izkoristimo za učenje. Zato je sedaj morda prišel trenutek, da se naučite novega programa za 3D modeliranje. Da pri tem ne boste prepuščeni sami sebi, smo v RogLabu za vas odprli posebne spletne termine, kjer vam bodo na voljo naši mentorji Tomo, Zelim in Staš.

Spletni termini za svetovanje na daljavo so na voljo vsak dan od ponedeljka do petka med 16. in 20. uro, namenjeni pa so vsem, ki imajo vprašanja povezana s 3D modeliranjem v programu Autodesk Fusion 360, 3D tiskom in CNC rezkanjem. 

Na pogovor vabljeni tudi vsi, ki imate doma 3D tiskalnike in imate težave z nastavitvami ali izdelki, ki niso natisnjeni tako, kot bi želeli, ali pa ste končno našli čas, da spajkate svoje prvo tiskano vezje in se vam je kje zalomilo.

Svetovanje je brezplačno za vse in je primerno za odrasle in otroke.

Termine lahko rezervirate tukaj.

ZAMRZNJENE UPORABNINE

Vsem članom z aktivnimi uporabninami bomo le te zamrznili za čas zaprtja RogLaba od vključno 13. marca 2020 naprej.

RAZPIS EVROPSKE UNIJE ZA INOVATIVNE REŠITVE ZA BOJ PROTI KORONAVIRUSU

Evropska komisija je objavila poziv za inovativne tehnologije in inovacije, ki bi lahko pomagale pri zdravljenju, testiranju, spremljanju in nekaterih drugih vidikih izbruha novega koronavirusa. Razpis je odprt za novoustanovljena, mala in srednje velika podjetja.

Rok za prijave je 18. marec 2020.

Več o razpisu lahko preberete tukaj

Evropska komisija sicer že podpira številna novoustanovljena in mala ter srednja podjetja, ki so jim bila sredstva dodeljena v preteklih krogih razpisa. Takšni projekti so:

  • Projekt EpiShuttle, ki se posveča specializiranim enotam za izolacijo in prevoz ljudi z nalezljivimi boleznimi.
  • Projekt mTAP, ki se ukvarja s filtrirnimi tehnologijami.

Vsem želimo, da čas, ki ga preživljamo doma, izkoristimo kar najbolj kreativno, ter prek spleta ostanemo v stiku s skupnostjo, prijatelji in ustvarjalci. 

Ekipa RogLaba