Sodelovanje z MGLC in usposabljanje za grafično tehniko sitotisk

Obvestila 10. 8. 2023
Usposabljanje: sitotisk

RogLab je zasnovan na tesno prepletenem sodelovanju s partnerji, s katerimi pripravljamo zanimive izobraževalne programe. Partner RogLaba je tudi MGLC - Mednarodni grafični likovni center, ki s svojimi tečaji uporabnike redno izobražuje na področju grafičnih tehnik. Njihovo usposabljanje za grafično tehniko sitotiska sedaj lahko rezervirate tudi v RogLabu.

Sitotisk, ki sodi med najbolj razširjene sodobne grafične načine za umetniško in industrijsko produkcijo, se kot tisk skozi propustne materiale močno razlikuje od preostalih grafičnih tehnik. Ima nekaj pomembnih prednosti: poleg hitrega tiska omogoča tudi tisk na najrazličnejše materiale. 

V RogLabu lahko sedaj rezervirate usposabljanje, na katerem boste spoznali celotni postopek sitotiska in si na terminu dela z mentorjem odtisnili želeni motiv v tej grafični tehniki. Usposabljanje poteka prvi ponedeljek v mesecu, ostali ponedeljki pa so rezervirani za triurno delo z mentorjem, ki ga rezervirate naknadno in koristite v roku dveh mesecev po končanem usposabljanju.

Usposabljanje poteka v organizaciji Mednarodnega grafičnega likovnega centra.