RogLab praznuje 10 let!

Obvestila 10. 8. 2023
Obvestila_RagLab praznuje 10 let_Čeak_2022

Ob 10. obletnici RogLab-a vas vabimo na popoldne odprtih vrat v sredo, 12. oktobra med 16. in 19. uro.

Zbrala se bo vsa ekipa, ki že 10 let razvija, ustvarja, pilotira, uporablja in vzdržuje RogLab, izdelovalniški kontejner, zasnovan kot pilotni poligon za Center Rog.

Posladkali se bomo s kostanjevo torto, se spominjali in načrtovali prihodnost ob pogledu na veliko večjega brata RogLab-a – Center Rog v nastajanju.

Dostop:

RogLab smo preselili na končno lokacijo, v Park izbrisanih. Do njega dostopate s Petkovškovega nabrežja, po pasu med zeleno hišo in novim dovozom v bodočo garažo Centra Rog (sledi oznakam), skoraj točno nasproti nekdanje lokacije kontejnerja.

O RogLab-u:

Za razvojni model RogLaba je leta 2018 mesto Ljubljana prejelo nagrado za inovativnost evropske mreže Eurocities: priznanje za izjemne dosežke na področju dejavnosti, ki izboljšujejo kakovost življenja meščanov. Izdelovalniški prostor na 30 kvadratnih metrih ponuja 3D-tiskalnike, laserski rezalnik in gravirni stroj, CNC rezkar in drobno orodje. Poudarek je prav na dostopnosti produkcijskih orodij. Prek izkušenj, ki smo jih nabrali v zadnjem desetletju, bomo v Centru Rog vsebine, partnerstva in načine delovanja nadaljevali in nadgradili v (veliko) večjem merilu.